Gezichtsscrub met actieve kool

Gezichtsscrub met actieve kool


Klei en actieve kool, beide zeer zuiverend. Een ideale cominatie dus voor een gezichtsmasker.


Wat heb je nodig?


30 g witte klei

30 g water of infusie van lavendel

15 g natriumbicarbonaat

3 à 4 g actieve kool

 

Toevoegingen

10 dr Etherische olie van manuka

Hoe maak je het?


Doe alle droge ingrediënten bij elkaar (klei, actieve kool en natriumcarbonaat). Meng ze even door elkaar.

Giet het water of infusie erbij en laat even trekken zodat de klei het water kan opnemen. Na enkele minuutjes roer je goed door en voeg je 10 druppeltjes etherische olie toe.

Merk je dat je scrub te dik is, doe er dan nog wat water bij.

Hoe werkt het?


Wij kennen klei vooral als zuiveringsproduct voor de huid maar het wordt al eeuwen gebruikt voor andere doeleinden zoals huidverwondingen en maagaandoeningen. Je kan klei zowel in- als uitwendig gebruiken om het lichaam te zuiveren en reinigen. Het zit boordevol mineralen, sporenelementen en enzymen. Witte klei gaat de huid dus zuiveren en regenereren. Ook ontspant ze plaatselijke ontstekingen, remt bacteriologische activiteiten, ontvet, stimuleert het immuunsysteem en verhoogt zo de weerstand.

Natriumbicarbonaat, baking soda, maagzout of zuiveringszout. We kennen vele namen voor deze multifunctionele minerale zoutverbinding.

In ons lichaam gaat hij zuiverend werken, onze tanden witter maken, ons maagzuur reguleren en slechte geurtjes neutraliseren. Hij gaat in dit maskertje ook als een lichte scrub werken, ideaal voor het gelaat.

Verder wordt baking soda ook nog gebruikt om bacteriën te doden en het is ook een reinigingsmiddel.


Actieve koolstof.. een stof die je krijgt wanneer je plantaardige materialen zoals hout gaat verbranden zonder dat er zuurstof bij kan. (Als je de verbranding volledig laat doorgaan, heb je gewoon as en daar ben je niet veel mee.)


Deze koolstof wordt dan nog een keer verbrand maar dan samen met grote hoeveelheden waterdamp. Door deze behandeling ontstaan er kleine gaatjes in de koolstof. Hierdoor krijgt het ook een zeer groot inwendig oppervlak en kan het zich zo binden aan andere stoffen, zoals gif, chemicaliën, drugs en medicijnen. Deze worden dan zoals een magneet aangetrokken tot de actieve koolstof. Het gaat op je huid dus alle vuile stoffen aantrekken en zich eraan binden. Zeer zuiverend dus!


Etherische olie van Manuka of Leptospermum scoparium is een van mijn lievelingen onder de etherische oliën. Niet zozeer vanwege zijn geur maar wel vanwege zijn werking.


Hij is een van de sterkste oliën die je kan gebruiken om je immuniteit te verhogen. Hij is ook erg antiviraal, schimmelwerend en antibacterieel.

Ik gebruik hem in deze scrub vooral omdat hij zeer huid regenererend werkt bij acnehuid en eczeem. Hij gaat de talgproductie regelen en nieuwe huidcellen aanmaken.