SUIKERSCRUB

Suikerscrub voor het lichaam


Wat heb je nodig?


Kokosscrub

3 eetlepels ruwe rietsuiker

1 eetlepel kokosolie

1 theelepel kokosschilfers

1 theelepel honing


Etherische olie van palmarosa (6 druppels)


Roosscrub

3 eetlepels ruwe rietsuiker

1 eetlepel amandelolie (olijfolie)

1 theelepel rozenblaadjes

1 theelepel honing


Etherische olie van Geranium bourbon


Hoe maak je het?


Eenvoudig… voeg alle ingrediënten samen en meng goed door elkaar.


Als de kokosolie te hard is, warm hem dan even au bain-marie op. De rozenblaadjes maak je best wat fijner in een vijzel of kruidenmixer.


Merk je dat je scrub te vochtig is, voeg dan nog wat suiker toe. Is hij te droog, voeg dan nog wat olie toe.


Als laatste kan je etherische olie toevoegen. Ik gebruik graag palmarosa of geranium omdat deze de huid verzorgt en glad maakt. Ze ruikt ook heerlijk in de badkamer.


Hoe werkt het?


Suiker heeft een ideale korrelgrootte om het lichaam te scrubben. Voor het gelaat gebruik ik liever producten met een fijnere structuur zoals klei en actieve kool.


Suiker maakt de huid zachter door alle dode huidcellen los te maken en weg te voeren. Wanneer je een suikerscrub maakt, kan je eender welke suiker gebruiken maar ik verkies, zowel in de keuken als in mijn scrubs, ruwe rietsuiker. Deze is ongeraffineerd en vaak ook fair trade.


Welke oliën je gebruikt, maakt in principe niet zoveel uit. Heb je enkel olijfolie in je keuken staan, gebruik deze dan! Ik gebruik graag amandelolie omdat deze de huid erg verzacht en verstevigt. Kokosolie heeft dan weer zo’n leuke geur en is wat steviger in de scrub.

Honing heeft een zeer helende werking op de huid. Zo gaat ze onzuiverheden verwijderen en de huid reinigen. Ik gebruik honing graag in een scrub omdat hij de suikerkorrels ook wat meer aan elkaar doet kleven.


Als je thuis wat etherische oliën hebt, kan je deze zeker toevoegen aan je scrub. Dit is zeker geen must omdat je scrub niet lang in contact komt met je huid dus zijn werking niet echt kan uitvoeren.

Ik gebruik in scrubs graag palmarosa voor zijn verzachtende en helende werking. Geranium bourbon scoort ook goed in de huidverzorging vanwege zijn positieve inwerking op littekens en acne.


Deze scrub gebruik ik enkel op mijn lichaam omdat de korrels redelijk groot zijn. Ik maak steeds kleine hoevelheden zodat ik hem niet te lang moet bewaren.